на Луната


222cq5Уволнен експерт на НАСА обеща да покаже секретни снимки пазени 40 г. Бившият ръководител на фотослужбата на лунната лаборатория на НАСА Кен Джонстън обещава да разкрие тайната на Луната, съобщи Нюзру. Специалистът твърди, че американците при кацането си на естествения спътник на Земята са открили там „древни руини с изкуствен произход“ и неизвестна преди технология за управление на гравитацията. По този повод е насрочена специална пресконференция. Астронавтите направили снимки, които Джонстън трябвало да унищожи. Той обаче не го сторил, а правителството на САЩ, според неговите думи, пазело данните в тайна в продължение на 40 години.

В разпространено във Вашингтон съобщение за пресконференцията се твърди още, че засекретената находка може да е причината за новата лунна „надпревара“, в която се впускат сега САЩ, Русия, Япония, Китай и Индия. Джонстън казва, че, нарушавайки заповедта, тайно е запазил няколко снимки, които ще бъдат публикувани във Вашингтон. На 23 октомври Джонстън е бил изключен от средата на участниците в обществената програма за популяризиране на космическите изследвания на Лабораторията за реактивно движение на НАСА.

Организатори на пресконференцията са Джонстън и Ричард Хогланд, един от авторите на книгата „Тъмната мисия – тайната история на НАСА“. Те твърдят, че уволнението е следствие на постъпката на Джонстън, разказал за тайните снимки. Темата за тайните фотографии е засегната в книгата, която бе пусната в продажба в САЩ миналата седмица. Тя попадна в списъка на бестселърите на в. „Ню Йорк таймс“, а сега е на 25-о място, предаде РИА „Новости“.

Ричард Хогланд, бивш консултант на НАСА, е известен в САЩ като популяризатор на всевъзможни космически тайни. Той е на мнение, че американските астронавти са имали възможност тайно да донесат от Луната на Земята образци от „много усъвършенствана технология“ и именно заради нея водещи страни в света след почти 30 годишна загуба на интереса към Луната сега отново могат да бъдат въвлечени в нова лунна надпревара. „Благодарение на удивителните технологически открития, които по наши данни НАСА е направила на Луната по време на програмата Аполо, донесла на Земята и след това държала в тайна в продължение на цяло поколение, тази нова надпревара ще има изход. За разлика от първата (космическа) надпревара между САЩ и СССР за политически престиж преди 50 години, той ще определи съдбата на всяко човешко същество на Земята“ – твърди Хогланд.

Досега от НАСА не са коментирали твърденията на Джонстън. В същото време обаче друг съавтор на книгата, консултантът по аерокосмически инженерни технологии Майкъл Бара в отделно съобщение за печата, признава, че известният в САЩ и зад граница експерт по космоса, научният наблюдател на Си Би Ес Джеймс Оберг остро критикува Джонстън и нарича обвиненията му „побъркани“.

Трябва да се допълни, че през август 2006 година НАСА загуби (?!?) оригиналните снимки от кацането на Луната.

About madisoned

Madisoned
Публикувано на любопитно и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s