предсазанията на сръбския пророк Митар Тарабич


Предварително се извинявам на читателите на моя блог за не дотам правилния превод, но смятам, че все пак е разбираем.

Митар Тарабич (1829-1899) е неграмотен селянин от малко сръбско село, наречено Kremna, имал  пророчески видения.  Свещеникът, Zaharije Zaharich (1836-1918), записвал всичко в малка тетрадка, която е повредена от пожар през 1943 г., когато семейството му къща е разрушена от окупационната Българската армия.  Този текст вече е в притежание на семейството на пра-внук Zaharich’s, г-н Деян Malenkovich.

Трябва да се отбележи, че думите Tarabich са действително преведени от сърбо-хърватски и, че преводът не е задължително в окончателния си вид.  Можете да забележите, че някои от начин на изразяване в кавички са неудобни и груби, това е точно отражение на развитието на селските си акцент.  Думи на Тарабич са записвани от неговия кръстник-свещеник  Zaharich – така трябва да сте наясно, че позоваването на „вие“ или „твоето потомство“ се отнасят до Zaharich конкретно. Tarabich Когато казва „ние“ означава той за сърбите, но той не прави разлика между хървати, сърби, словенци и др. Всеки, който говори езика му е сърбин. Може би това също е важно да се отбележи, че ние не знаем колко от пророчеството Tarabich бе повлиян от собствения си мнение какво искам да кажа е, че някои от прилагателни, използвани за описване на хора и събития, той видя може да е отражение на неговата „селянин-като“ тълкуване на тези събития (примери: умен, смел, честен, ужасно, бедствия и т.н.).

Предсказания

Много от новите страни ще се появи … черно, бяло, червено и жълто. Международен съд се формира, което не позволи на страните да се бият един срещу друг. Този съд ще бъде по-горе всички царе. Когато войната започва, Съдът ще съди справедливо, като се опитва да превърне омраза и клане в любов и мир. щастливците, които живеят, за да видите тези времена ще бъде повече от щастлив.

„След известно време някои велики царе, както и някои малки такива, ще започне да фалшива тяхното спазване за съд, а прави каквото те харесвам … много малки войни ще започне заради това … хиляди и хиляди, ще умре, но няма да има големи войни.

„Ще има няколко войни около царството на Израел, но рано или късно ще дойде мира дори и там. В тези войни братя братя борба; след това те се примири и целувка помежду си, но омразата им остава … Всички тези малки войните са започнати от големи царства, защото на нечестието си и злоба; тези, които се борят помежду си и касапин го направя, защото на слепите им глупост.

„В нашата страна, по време на мир и благоденствие ще продължи за дълго време. Много от едно поколение ще се роди да живее и да умре в мир, знаейки за войната само чрез мъдри книги, думи и различни странни видения.

„Нашето царство ще бъде силна и добре обичан и уважаван от всички. Хората ще ядат само бял хляб, и цялата пшеница само когато искат да. Всеки ще яздя из каруци с волове не. Хората ще пътуват в небето, гледа надолу по нашите земи, както ако са изкачи на два пъти планината Тара.

„Сърбия ще успее най-добре, докато човек със сини очи урежда на бял кон, който ще дойде в Сърбия привеждане някаква нова религия. Възкачи Той ще ни престол, и ще бъдат здрави и силни, живеещи дълъг живот близки до един сто години. Той ще много искал да ловува, и едно време, докато той ще лов случайно падане от бели коня си и по този начин губи крака си. От тази рана ще умре, а не заради голямото си възраст.

„След него нашите земи ще се ръководи от някаква комисия, но тя никога няма да бъде, както беше. Макар че хората в нашето царство ще забравите за мизерията и глада и ще живее в голямо богатство, брат ще започнат да се мразят и че злото на брат си.

„На нашите граници, както и върху тях нова нация ще се появи. Те ще растат като трева след потопа, те ще бъдат добри и честни, и те ще отговори омраза ни с причина. Те ще се грижат едни от други като братя. И ние , благодарение на нашия лудост ще мислят, че знаят всичко и че ние можем да направим нищо, и ние ще ги кръсти с някои нови съдбата на нашите, но и всички, които ще бъдат напразни. тъй като те ще вярвам само в самите и в никой друг . Големи неприятности ще стане с него, защото този народ ще бъде смел.

Онзи, Който ще се роди много лета, след като сте [Забележка: той говори за свещеник Zaharic тук], ще бъда честен и интелигентен, той ще се справят с тях в мир. Ние ще живеем в мир – те там, ни тук и там.

Ако вземеш „те“ да се хърватите, след това той казва, че хърватите ще живеят само в Хърватия, докато сърбите ще живеят както в Сърбия и Хърватия (Краина).

„Виждаш ли ми кръстник, когато светът започва да живее в мир и изобилие след Втората голяма война, всичко това ще бъде само горчива илюзия, защото много ще забравят Бога, и те ще се покланят само собствените си човешката интелигентност … И знаете ли ми кръстник, каква е човешката интелигентност в сравнение с Божията воля и знание? Не дори и една капка в океана.

„Мъжете ще се изгради клетка и ще бъде в рамките на някакво приспособление с изображения, но те няма да могат да общуват с мен вече е мъртъв, въпреки че това приспособление изображението ще бъде по-близо до този друг свят като космите на главата на човека са близо една до друга. С помощта на тази снимка-приспособление човек ще може да видите всичко, което се случва по целия свят.

„Хората ще сондажни кладенци дълбоко в земята, и изкопаят златото, което ще им даде светлина, скорост и сила, и земята ще хвърли сълзи на скръб, защото там ще бъде много по-злато и светлина по повърхността си, отколкото в интериор. Земята ще страдат, защото от тези отворени рани. Вместо да работят в области, хората ще копаят навсякъде, в правилното и грешното място, но реалната мощност ще бъде около тях, които не са в състояние да ги каже „Хайде, да Мене, не виждате ли, че аз съм тук, всички около вас. „Само след много лятна, хората ще си спомнят тази реална власт, и тогава те ще осъзнаете колко глупаво е да се копае всички тези дупки. Тази мощност ще бъде до момента на хора, но това ще отнеме много време, преди да го открият и да го използвате. Така човек ще живее дълго, дълго време, не е в състояние да се знае. Ще има много учени, които ще си помислят, чрез своите книги, които те знаят и могат всичко. Те ще бъдат голяма пречка за реализиране [самопознание], но след като мъжете се това знание, тогава хората ще видите каква заблуда е било, когато са слушали техните учени. Когато това се случи, хората ще бъдат така съжалявам, че те не го открият преди, защото това знание е толкова просто.

„Хората ще направят много глупави неща, смятайки, че те знаят и могат да правят всичко, без да знае нищо. Мъдрите ще се появи в Ориента, и тяхната мъдрост ще минават всички морета и граници, но хората няма доверие на този мъдрост за дълго време, истинската истина и това те ще обявят за лъжа.

„Душите им няма да бъде обладан от дявола, но от нещо много по-зле. Те ще смятат, че техните илюзия е истинската истина, въпреки че няма да има истина в главите им. Тук, в къщи, тя ще бъде същата като цял света. Хората ще започнат да мразя чист въздух и тази божествена свежест и всички божествената красота и ще се скрие в простащина. Никой няма да ги принуди да направят това, но те ще го направят на собствената си воля.

„Тук, в Kremna много поле ще се превърне в поляна, както и много дом ще бъде изоставен, но след това тези, които са напуснали, ще се върна да се излекува от вдишването на чист въздух. В Сърбия няма да бъде възможно да се разграничат един човек от жена. Всеки ще обличам един и същ. Това бедствие ще дойде при нас от чужбина, но той ще остане с нас най-дълго. А младоженецът ще вземе булка, но никой няма да знае кой кой е. Хората ще бъдат загубени и все повече и повече безсмислен ден през деня. мъже ще се роди, не знаят кой е техният дядо и прадядо. Хората ще си помислят, че те знаят всичко, но не е нещо, което те ще знаят.

„Сърбите ще се разделят един от друг, и те ще кажат:“ Аз не съм сърбин, аз не съм сърбин. „Нечестиви на един ще проникне тази нация и легло със сръбския сестри, майки и съпруги. Той ще Баща такива деца че сред сърбите, тъй като в началото на света, те ще бъдат най-лошото на потомството. weaklings Само ще се роди, и никой няма да бъде достатъчно силен, за да даде раждане на истински герой.

„В един момент ще изчезне от тази земя на нашите. Ние ще върви на север, а след реализирането на нашите глупави дела ще се върнем. Когато се върна, ще се мъдри и прогонване на един чужд, а не да го видите , в името на Бога, все пак.

„Целият свят ще бъде поразен от странно заболяване и никой няма да може да се намери лек, всеки ще каже:“ Знам, знам, защото аз съм учен и умен „, но никой няма да знае нищо. Хората ще си помислят и мисля, но те няма да бъдат в състояние да намерят правилното лечение, което ще бъде с Божията помощ, всички около себе си и в себе си.

„Човек ще пътуват до други светове да намерите безжизнени пустини там, и все пак, Бог да го прости, той ще мисли, че знае по-добре от самия Бог. Там, с изключение на вечен мир от Бога, той ще видите нищо, но той ще усетите с сърцето си и душата на всички красотата на Бог и властта. Хората ще карам в платформите върху луната и звездите. Те ще са за цял живот, а животът, подобни на нашия няма да намерят. Тя ще бъде там, но те няма да бъдат в състояние да разбирам го и виждам, че това е живота.

„Човек, който отива там, Бог да го прости, не вярват в Бога, че е подходящо за почетен и почтен човек, когато той се върне той ще каже:“ О, хора, които споменава името на Бога със съмнение, там, където е, отколкото вие ще видите какво е Бог ум и сила.

„Колкото повече хора ще знаят, толкова по-малко ще те обичат и се грижат един за друг. Омразата ще бъде толкова голямо, че между тях ще се грижи повече за различните приспособления, отколкото за своите близки. Човекът ще доверието си приспособление още от първия му съсед. ..

„Сред хората на една нация далеч на север, малко ще се появи човек, който ще научи за мъже, любов и състрадание, но ще има много лицемери около него, така че той ще има много възходи и падения. Нито една от тези лицемери ще искат да знам какво е истински човешки благодат, но неговите мъдри книги ще останат, и всички думи, които той ще каже [записи?], и тогава хората ще видят как самостоятелно те са били измамени.

„Тези, които ще четат и пишат книги с различни номера ще си помислят, че те знаят най-много. Научих Тези хора ще им живот да бъде водена от техните изчисления, и те ще правят и как живеят точно тези номера ги кажа. Сред тях има учени ще бъде добро и зло мъже. Злото такива ще правя лоши дела. Те ще отрова на въздуха и водата и мор разпространение над моретата, реките и земята, и хората ще започнат да умират внезапно на различни заболявания. Тези добър и мъдър, ще видите, че всички тези усилия и упорита работа, не си струва и стотинка и, че тя води до унищожаване на света, и вместо да търсят мъдрост в брой, те ще започнат да го търсят в медитация.

„Когато те започнат да медитират повече, те ще бъдат по-близо до мъдростта на Бог, но това ще бъде твърде късно, защото злото такива вече ще грабя целия свят и хората ще започнат да умират в голям брой. Тогава хората ще избягат от градовете в страната и да търсят планината с три кръста, а там, вътре, те ще бъдат в състояние да диша и да пият вода. Онези, които да се отърве ще спаси себе си и семействата си, но не за дълго, тъй като голям глад ще се появи. Няма да има изобилие от храна, в градове и села, но то ще бъде отровена. Много от тях ще яде от глад и да умре веднага. Онези, които ще постят до края ще оцелее, защото Светият Дух ще ги спаси и те ще бъдат в близост до бог.

„Най-голямата и angriest ще удар срещу най-силните и най-яростни!

“ „Когато тази ужасна война започва горко на тези армии, които летят над небето, по-добре ще бъде тези, които се борят за земята и водата.

„Хората воденето на тази война ще имат свои учени, които ще измислят различни и странно оръдие топки. Когато те се взривят, тези оръдия-топки, вместо да се избиват, ще хвърли едно заклинание върху всичко, което живее, хората, армии и живи състав. Това заклинание ще ги накара да спя, и те ще спят вместо да воюват, и след като те ще се върнат към своите сетива.

„Ние [Сърбия] не ще се бори в тази война, но други ще се бой над главите ни. Горене хора ще падне от небето над Pozega [град в Сърбия]. Само една страна в края на света, заобиколен от много моретата, по-големи от нашата Европа, [Австралия?] ще живеят в мир, без никакви проблеми … След това или не над нея едно оръдие топка ще се взривят!

„Тези, които ще работят и да се скрият в планината с три кръста ще намерят подслон и ще бъде записан да живеем в изобилие, щастие и любов, защото няма да има повече войни.“

Тя е твърдото убеждение на северните народи, че ще дойде време, когато всички видими места, на боговете на Валхала и Niffleheim, жителите на Jotunheim, Alfheim и Midgard, заедно с техните домове, ще бъдат унищожени.  В страшен ден на погибел, обаче не ще, да не си предшественици.

Първо ще се троен зима, през която сняг ще падне от четирите краища на небето, студът да бъде много тежко, вятърът пиърсинг, времето бурно и слънцето придават не радост.  Три такива зими ще премине, без да бъде смекчена от едно лято. Три други подобни зими след това ще следват, по време на войни и раздори, които ще се разпространяват над вселената.

Самата земята ще се уплаши и започва да трепери, морето напускат нейната басейн, небеса разкъсвам, и мъжете загине в голям брой, и орли на въздуха празник след тяхното все още трептящи тела.

Вълкът Fenris сега ще си почивка ленти, змията Midgard се издига от леглото си в морето, и Локи, освободен от своите облигации, ще се присъединят към враговете на боговете.  Сред общите разрушения синовете на Muspelheim ще Rush обявени в лидера си Суртур, пред и зад кого са пламъци и горящ огън.  Напред те яздя над Bifrost, дъгата мост, който почивки по копитата на конете.  Но те, независимо падането му, директен курс си на бойното поле, наречен Vigrid.  Там също ремонт на вълка Fenris, змията Midgard, Локи с всички последователи на Хела и Фрост гиганти.

Боговете предварително, водена от по Один, който ангажира вълк Fenris, но става жертва на чудовището, което е, обаче, убити от Видар, син Odin’s. Тор печалби голяма известност като убива змията Midgard, но recoils и пада мъртъв, удушени с отрова, които умират чудовище повръща върху него.  Локи и Heimdall се срещат и до борбата и двете са убити. Богове, и враговете си като паднал в битка, Суртур, който е убил Freyr, дартс огъня и пламъците целия свят, както и цялата вселена се изгори.  Слънцето става неясен, земята потъва в океана, звездите падат от небето, а времето не е нищо повече.

След това Alfadur (Всемогъщият) ще доведе до ново небе и нова земя, да възникнат от морето.  Новата земя изпълнен с изобилие доставки спонтанно ще произвежда своите плодове, без труд или грижи.  Нечестието и мизерия, няма вече да се знае, но на боговете и хората ще живеят щастливо заедно.

About madisoned

Madisoned
Публикувано на любопитно, пророци и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s